Facebook Zaman Tüneli'ni kaldırmak ve silmek mümkün mü?
Facebook Timeline özelliğini tüm kullanıcılara açtı. Birçok kişi bunu beğendi, bazılarının ise hoşuna gitmedi. Peki bu yeni profil sayfasından geriye dönüş var mı?

Zaman Tüneli’nin açılmasının ardından yaptığımız gözlem sonucunda şunun farkına vardık. Birçok insan Google’da Facebook Zaman Tüneli’ni nasıl kapatacağının çözümlerini arıyor.

Anlıyoruz, geçmişle yüzleşmek kolay değil. Yaptığınız her hareketin tekrar tekrar karşımıza çıkmasından da hoşlanmıyoruz. Belki de yeni tasarımın görünüşü hoşumuza gitmedi. Ancak şunu (belki alıştıra alıştıra) söylemeliyiz ki Facebook profil sayfalarını yeniledi ve şu an için bunu geri çevirmenin bir yolu yok.

Ancak Zaman Tüneli’ne geçmeden önce sizi rahatsız etmesi muhtemel tüm paylaşımlarınızı ya da istenmeyen etiketleri görünmez hale getirmeniz mümkün. Facebook bunun için size 7 günlük bir süre veriyor.

En azından size bir faydamız dokunsun ve mevcut durumda ne yapılabilir onları anlatalım.

Öncelikle Timeline’da paylaşımların sağ üst köşesinde bulunan menüye tıklayarak onu silebilir, gizleyebilir ya da sayfada daha büyük gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun daha pratik bir yolu için “activity log” (Yaptıklarının dökümü şeklinde acımasızca tercüme edilmiş) bölümüne girebilirsiniz. Bu Facebook’a kaydolduğunuz günden bu yana sitede yaptığınız tüm aktiviteleri gösteriyor. Korkmayın sadece siz görüyorsnuz.

Bu listede her satırın en sağında yer alan bir yuvarlak ikon var. Buradan hangi paylaşımlarınızın zaman tünelinde görüneceğini seçmeniz mümkün. Yaptıklarının dökümü bölümünde zaman tüneline göre çok daha pratik şekilde bu işlemi yapabilirsiniz.

Videolu anlatım için:

Facebook’ta zaman tünelini kaldırmak, nasıl kaldırılır [videolu anlatım]
Etiketlendi:                                             

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.